HR Excellence in Science
Datum: 27.06.2024

Dětskou skupinu Motýl navštívil medvěd

Lásku k přírodě podněcujeme i u našich nejmenších. V červnu vtáhl děti z Dětské skupiny Motýl Biologického centra AV ČR nápaditý včelařský program do života včel, opylování květin a shánění nektaru.

Mašinka z prázdných nástavků úlů dýmala pomocí „kuřáku“ a vyzváněla zvonkem vesele do krajiny. Prosklený úl dal detailně, bez obav o žihadlo, nahlédnout dětem, jak si včely v úle žijí. Dětské nadšení nebralo konce, když se mazlily s trubci. Vrcholem programu pak byla návštěva medvěda, který dětem přinesl sklenici medu a ještě si s nimi zatancoval. Děti byly z programu nadšené a ty, které již umí mluvit, rodičům všechno vyprávěly. 

V DS Motýl může být v jednom okamžiku maximálně dvanáct dětí ve věku 1 – 3 roku, ale na střídačku jich máme i osmnáct. Dětská skupina funguje a je plně využívána i o prázdninách. Na konci srpna tohoto roku se rozloučíme s 12 dětmi, ale přijde nám opět plno nových kamarádů. Tradiční zahradní párty pořádáme ve středu 21. srpna. Tam se vždy sejde mnoho kamarádů, kteří DS navštěvovaly, navštěvují nebo budou navštěvovat. Kdyby měl ještě někdo zájem přidat se k nám od září na „volnou“ smlouvu, má možnost.

 

 

Foto: Markéta Kubátová, BC AV ČR

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×