HR Excellence in Science
Datum: 16.08.2013

Vzdělávání odborníků - EKOTECH

Ekotech

Cílovou skupinou jsou studenti VŠ, mladí vědečtí pracovníci a vysokoškolští učitelé, pro které Biologické centrum AV ČR, v.v.i. nabízí řadu kurzů představujících využití biotechnologií v ekologických oborech. Pracovníci Ústavu molekulární biologie rostlin zajišťujíníže uvedené kurzy.
Kurzy je možné absolvovat od 1.7.2009 do 30.6.2012

Kompletní seznam kurzů projektu spolu s přihláškou, sylaby a dalšími informacemi najdete na stránkách Biologického centra.


Transgenoze rostlin a její využití
garant: doc. RNDr. Jindřich Bříza, CSc.
vyučující: Mgr. Daniela Pavingerová, Ph.D.
náplň kurzu: principy vnášení genů do rostlinného genomu a jeho využití při šlechtění odrůd zemědělských plodin, možnosti detekce transgenů v rostlinách

Fyzikální metody – fluorescence chlorofylu /in vivo/
garant: RNDr. Karel Roháček, CSc.
vyučující: RNDr. Karel Roháček, CSc.
náplň kurzu: fluorescence chlorofylu /a./, fluorescenční indukční křivka, fotochemické a nefotochemické procesy, PAM-fluorimetrie

Metody detekce rostlinných patogenů
garant: prof. Ing. Josef Špak, DrSc.
vyučující: prof. Ing. Josef Špak, DrSc., ing. Darina Kubelková, ing. Jana Fránová, Ph.D., Ing. Jaroslava Přibylová, Ph.D., Mgr. Ondřej Lenz, Ph.D., ing. Ivan Mráz, CSc.
náplň kurzu: inokulace indikátorových rostlin, detekce viru DAS ELISA, izolace RNA, DNA z rostlin, specifické a univerzální primery, detekce RNA viru, příprava a použití mikročipu, příprava živných médií, očkování bakterií, lyofilizační přístroj, izolace bakteriální DNA z bakterií a rostlinného pletiva, amplifikace vyizolované DNA specifickými primery, použití primerů BOX, ERIC, REP, ultratenké řezy

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×