HR Excellence in Science
Datum: 17.02.2015

Experti budou diskutovat o využití výsledků výzkumu v praxi

Tisková zpráva ze dne 17. 2. 2015

Propojování vědy a průmyslu za účelem využití výsledků výzkumu a zavádění inovací v praxi, to je hlavní téma mezinárodní konference „Výzkum a aplikace“, kterou připravuje Biologické centrum Akademie věd ČR v Českých Budějovicích na 17. - 19. března 2015. Konference nabídne zcela unikátní kombinaci špičkových zahraničních i domácích expertů, kteří shrnou dosavadní nejlepší zkušenosti ze světové praxe v oboru transferu technologií. Mezi experty jsou zástupci proslulých výzkumných institucí, jako např. Massachusetts Institute of Technology (USA), Max Planck Institute (Německo) nebo Technopolis Group (Rakousko).

Vědecká pracoviště v České republice se v posledních letech výrazněji soustřeďují na aplikace svých výsledků v praxi a na spolupráci s komerční sférou. Tento trend následuje i českobudějovické Biologické centrum AV ČR. „Příkladů výsledků transferu Biologického centra je celá řada, od spolupráce s veřejnými institucemi pracujícími v oboru životního prostředí, po výsledky typu nových měřících přístrojů, metodik pro ultra přesnou klinickou diagnostiku, využití přirozených nepřátel hmyzích škůdců, preklinickou diagnostiku včelího moru nebo třeba i nové metody léčby Crohnovy choroby,“ uvádí ředitel Biologického centra AV ČR Miloslav Šimek.

Kromě aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací se konference zaměří také na otázky týkající se podpory výzkumu včetně jeho financování a současného stavu dotační politiky u nás i v Evropské unii. Mezi hlavními řečníky figurují i zahraniční odborníci, kteří připravují audit financovánívýzkumu v České republice.

Očekává se, že se na konferenci setkají až dvě stovky specialistů z oboru transferu technologií, vědy, průmyslu a politické sféry. Ti se mohou těšit kromě velmi zajímavého bloku přednášek také na pikantní lahůdky ve večerním programu konference. Praktickým výstupem spolupráce vědy a byznysu je totiž například i molekulární kuchyně, což je moderní způsob vaření, který připravuje běžné suroviny pomocí chemických postupů. Kromě ochutnávky molekulární kuchyně na návštěvníky čekají také hmyzí pochoutky.

 

Konference je pro účastníky zdarma. Více informací a registrace na http://www.bc.cas.cz/konferenceUTT/. Konference je podpořena v rámci projektu JCTT (CZ.1.05/3.1.00/10.0214) z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Kontakt:  

Mgr. Michal Schmoranzvedoucí Úseku transferu technologií BC AV ČR777 468 683

Mgr. Daniela Procházkováreferentka publicity Biologického centra AV ČR778 468 552

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×